Фотограф со недели се мачел за да ги направи најјасните фотографии од Месечината и успеа во тоа

Месечината отсекогаш ги воодушевувала луѓето. И покрај тоа што поголемиот дел од нашата историја ни е недостижна уште од првото слетување на Месечината во 1969 година, 24 луѓе го посетија единствениот природен сателит на Земјата. Додека патувањата во Месечината не се достапни само за секого, постојат и други начини да се истражуваат.

Еден од тие начини е преку фотографирање. Неодамна, еден таков ентузијаст стана вирален за неговите прекрасни фотографии од површината на Месечината, на кои брзо беа именувани најјасните фотографии од сателитот што некогаш сте ги виделе.

Фотографот зад неизмерно чистата слика на кратерите на Месечината е Ендру Мекарти, кој сака да го истражува универзумот од неговиот двор во Сакраменто. Во април, тој објави една од најдобрите свои привремени фотографии – фотографија со наслов „All terminator“. Му беа потребни 2 седмици за да го создаде конечниот резултат, бидејќи тој мораше да комбинира илјадници фотографии од различни фази на Месечината за да оформи една.

Друга негова фотографија на Месечината е создадена со комбинирање на 20.000 фотографии во една