Фотограф создава зачудувачки фотосесии за да ja истакне тесната врска помеѓу луѓето и животните

Анастасија Доброволскаја е портрет-фотограф кој ги прикажува луѓето и животните на многу чувствителен начин. Како што вели таа, „Јас се трудам да ја покажам и надворешната и внатрешната убавина на луѓето и животните, како и да ја истакнам нивната посебност, длабочина и индивидуалност. Сонувам дека секоја личност што има необичен изглед ќе верува во својата убавина “.

Страста на Анастасија за фотографијата се враќа во нејзиното детство. Нејзиниот прадедо бил фотограф и тој ја пренел својата љубов на подоцнежните генерации, достигнувајќи до Анастасија и нејзината сестра. Анастасија фотографирала уште како дете, само „за да остане во чекор со своето семејство“. Во тоа време, таа не планираше да ја направи фотографијата своја професија.

На нејзиниот 20-ти роденден, родителите на Анастасија и купиле камера, која таа ја користла за да фотографира сè околу себе. Неколку години подоцна, таа отиде на попрофесионална камера за да може да прави макро фотографии. Како што вели таа, „Сакав да седам со часови над цветниот кревет во паркот, чекајќи убава пеперутка да слета на цвет“.

Но, фотографијата беше само хоби се додека не реши да се откаже од работата поради депресија. На почетокот не беше лесно, и таа се врати на старата работа само за да се откаже повторно, но овој пат засекогаш. Нејзиниот трет обид да биде професионален фотограф се покажа како успешен во 2018 година.
Анастасија, како ќерка на 2 лекари, секогаш верувала дека човечката активност треба да донесе одредена корист. Сепак, таа не можеше да ја следи истата професија. Таа одлучи да проба портрет фотографија кога се бореше со депресија и анксиозно растројство.

Тоа време „Сфатив дека фотографијата не е само убава слика со убава девојка во фустан. Вие всушност можете да ставите одредено значење во вашата работа “. Откако ја откри Дијана, девојче со витилиго, таа започна да замислува со кое животно е најдобро да ја фотографира. Пред тоа дознала за девојче кое спасило  лисица од фабрика за крзно. И овие 2 настани го иницираа самиот почеток на нејзиниот проект „Различна убавина“.

Врв на тој проект е фотосесијата која опфати многу девојки со алопеција. По фотографирањето, една од мајките на девојчињата и се јави на Анастасија заблагодарувајќи и се за нејзината работа. Таа рече „Анастасија, по твојата фотосесија, Маша рече дека се чувствува убаво за прв пат во нејзиниот живот. Ви благодарам. Целото семејство плаче “.