Фотографија од двајца здравствени работници од Португалија го разнежни светот

„Застануваме, дишеме, земаме момент и продолжуваме напред.“, напишал авторот на фотографијата. Здравствениот професионалец сподели фотографија направена во болницата Кари Кабрал, во Лисабон, на својот профил на Фејсбук и за само неколку часа „освои“ стотици лајкови и споделувања.

На фотографијата можат се видат медицинските лица како се тешат во ходникот во болницата додека ги чека голем број на пациенти заразени со коронавирус.