Фотографии кои ја покажуваат магијата на природата

Природата никогаш не е здодевна. Без разлика дали станува збор за лист заробен во пајакова мрежа што изгледа како уметничка инсталација или молец со големина на подлактица, ваквите чуда се насекаде околу нас, треба само да погледнете внимателно.

„Лист заробен во пајакова мрежа“

„Листовите на ова дрво прават да изгледа како да се движи“

„Да, ова навистина постои“

„Печурките што се појавија во мојот двор“

„Стебло на дрво старо 100 години“

„Бубачка со неверојатна боја“

„Не, ова не е дигитална уметност“

„Природата секогаш наоѓа начин“

„Прекрасна глетка во Португалија“

„Ова гуштерче со неверојатна шара“

„И природата знае да биде Пикасо“

„Природата секогаш победува“

„Изглед како нервен систем“

„Неверојатна камуфлажа“

„Молец со големина на подлактица“