Фотографии кои покажуваат што всушност се случува зад филмските камери

Сите луѓе кои сакаат да седат и да уживаат во добар филм или серија може да се согласат дека има нешто волшебно во светот на киното. Вистина е дека многу малку од нас застануваат да размислат што е потребно за да се создадат оние фантастични сцени што никогаш нема да ги заборавиме. И за волја на вистината, овие продукции вложуваат неверојатен напор што не можеме ниту да започнеме да го замислуваме. Но како навистина изгледаат овие сцени?

Поглед зад камерите од драматичната  сцена од The Walk (2015)

Јавање на коњ во Мулан (2020)

Се сеќавате на менталниот завод од „Островот Шатер“ (2010)? Работите не изгледаат толку злобно зад камерите.

Во „Повикот на дивината“ (2020), кучето е всушност некој облечен во костум за компјутерско генерирање на слики.

Вил Смит  станува синиот дух од Аладин (2019) благодарение на специјалниот костум што можете да го видите подолу.

Сцена од „Suicide Squad“ пред монтажа и ефекти.

Некои од сцените од хотелот „Гранд Будимпешта“ (2014 година) всушност беа снимени со употреба на минијатурни модели.