Фотографии од разиграни верверички какви што досега не сте ги виделе

Познато е дека верверичките се многу интелигентни животни, но дури и тие треба да се забавуваат од време на време. А разиграната природа на верверичките беше прекрасно снимена од 35-годишниот фотограф Ники Колемонт, кој ги фати животните користејќи различни реквизити.

Ники, по потекло од Руанда, но сега живее во Белгија, бил сместен во сиропиталиште на четиригодишна возраст со неговата сестра на почетокот на геноцидот во Руанда. На крајот се населил во Европа и се занимава со фотографирање, хоби од 2016 година – работејќи на усовршување на фотографијата на дивиот свет со фокус на верверичките.

Тој користи реквизити како минијатурни клупи во паркот, лименки за пијалоци и цвеќиња, меѓу другото, за да создаде креативни прикази со кои верверичките можат да комуницираат за фотографии.

Една од неговите слики покажува верверица поставена на грбот на модел на диносаурус, како да е човек на коњ.

На другата е прикажана верверица која стои на задните нозе и со предните шепи носи цвет на лицето за да го мириса.

Зборувајќи за тоа како ги приспособува фотографиите, Ники рече: „6 години користам храна во секоја сцена, но морам да ја ставам на начин да не се гледа на фотографиите. За 6 години фотографирање верверички, јас имав неколку снимки и моменти кои никогаш нема да ги заборавам“.

„Поминував околу 5 часа на ден гледајќи ги моите мали пријатели. Имав денови кога ништо не се случуваше пред мене. Важно е да не се откажуваш и секогаш да се враќаш и да се обидуваш да ја доловиш единствената слика во твојот ум.