Фотографии од животот пред 50-100 години ни даваат нова перспектива на минатото

Најлесен начин да погледнеме во старите добри времиња е да го отвориме фото -албумот на нашето семејство. Но што ако разгледаме низ сликите и наместо да ја смириме нашата љубопитност, само повеќе ја поттикнеме? За среќа интернетот е прекрасно место каде што луѓето сподлеуваат фотографии од минатото и ни даваат една поинаква перспектива за животот порано.

„Моите привлечни баба и дедо позираат за портрет во раните 1940 -ти“.

Мери Валас: Прва жена возач на автобус во Чикаго (1974).

„Мајка ми на денот на нејзината венчавка, ноември 1951 година“.

„Мојата пра-пра-баба во 1890-тите“.

„Девојка од племето Киова, Оклахома, 1894 година“.

Мачки Блеки и Брауни пијат млеко за време на молзењето во млекарата на Арх Бадерчер во Фресно, Калифорнија, 1954 година.

Двајца пријатели (1920).

1945: Денот кога тато се врати дома. Топџијата Хектор Мардок поминал повеќе од четири години, повеќето од нив како воен затвореник во Сингапур. Неговата сопруга Росина и синот Џон не знаеле дали е мртов или жив. Се вратил дома на неговиот роденден

Татко ги покажува своите вештини на неговата ќерка во Мелбурн, Австралија, Калифорнија, 1940 -тите години.

Мојата прабаба во раните 1900 -ти.

Мојот дедо (лево) и неговиот најдобар пријател Вили Хол за време на Корејската војна.

Морнар „го запозна“ своето бебе за прв пат по четиринаесет месеци на море, 1940 -ти.