Фотографка покажува колку морничаво изгледа напуштена лудница во Италија

Џанин Пенделтон од Манчестер е научник и фотограф во слободно време. Таа многу сака да патува и да фотографира напуштени места, пред целосно да исчезнат. Додека била во северна Италија одлучила да фотографира едно необично и морничаво место кое локалните луѓе го избегнуваат.

Станува збор за лудница која што се користела во минатото и се применувале нехумани начини на „лекување“. Џанин ги опфатила сите мрачни моменти кои го покажуваат вистинското лице на оваа мистериозна градба.

Отсекогаш ве мачеле големите прашања? Верувате дека светот не е толку едноставен и дека постојат и работи кои не ги гледаме? На вистинското место сте. Посетете го каналот Мистерии и урбани легенди.