Фотографот Тамас Домбора Тот ги посети Плитвичките езера во Хрватска во есен а фотографиите кои ги направи се чудесни

Тој прв пат ги посетил Плитвичките езера пред четири години во зима, па затоа реши неодамна повторно да го стори тоа и да ги фати сите бои на есента. Тамас поминал два дена во паркот, првиот ден истражувајќи ги горните езера, а вториот ден истражувајќи ги долните.

Оваа област вреди да се посети во секое време од годината, бидејќи убавината создадена од природата е секогаш пријатна за око. Во продолжение погледнете дел од неговите фотографии од патувањето.