Фотошоп е алатка до магичниот свет на Кевин

Дигиталниот визуелен уметник Кевин Адамс со седиште во Индија започнал да се занимава со уметноста уште како дете и со текот на времето ги совладал и усовршил своите вештини за уредување фотографии. Гледа многу анимирани и научно-фантастични филмови, од кои е инспириран во својата работа. Според дигиталниот уметник, тој ужива да си игра со реалноста создавајќи надреални парчиња бидејќи уметноста е најдобриот начин да се комуницира со некого, а понекогаш и со себе.