Фрази, коишто никогаш НЕМА да бидат изговорени во Македонија (виц)

– Ние изгубивме на изборите.
– Изгледам прекрасно на сликата на личната карта.
– Тој што се пикна пред мене да е жив и здрав и стигне побрзо таму каде што тргнал.
– Ќелав навистина изгледам подобро.
– Таман си мислев сам да ви предложам да ми ја намалите платата.
– Пивското меше ти стои многу добро, Марија.
– Многу месо ставиле во тие виршли.
– Твоите Фејсбук статуси навистина ми ги променија политичките погледи.
– Не успевам во животот затоа што сум мрзлив и глупав.
– Не сакам п*рно, затоа што е понижувачко спрема жените.
– Конечно на власт дојде еден чесен политичар.
– Гледав генијална реклама за прашок за перење.
– Баба ми ми рече дека треба да ослабам.
– Денес не ми се пие.
– Не ми се оди во Париз. Одведи ме во Валандово.
– Министер поднесе оставка.
– Политичар отиде во затвор затоа што многу украл.
– Моја грешка е.