Фудбалерите изгубија 37-0 затоа што држеа социјана дистанца

Ова му се случи на германскиот аматерски тим од СГ Рипдорф / Молзен против Холденштет, каде на крајот загуби со 37-0. Во претходниот натпревар, Холденштет стапи во контакт со заразен противник. Иако сите негови играчи имаа негативен тест за коронавирус, вработените во СГ Рипдорф / Молзен сметаа дека е најдобро да не ризикуваат. Поразениот тим побарал да се откаже натпреварот, но откако не се договориле, Холденштет им давал голови на скоро секои две минути.