Генијалецот му ставил на велосипедот мотор од стар советски хеликоптер, па да видиме како помина првото возење

Веројатно ова е првиот и единствениот во светот велосипед со хеликоптерски мотор. За оние пољубопитните, моторот е Климов ГТД-350, дизајниран е во 1959-та година а сериски се произведувал од 1964 па се до 1990-тите.