Ги направил сите 7 смртни грева за 30 минути (виц)

– Оче, згрешив. За 30 минути ги извршив сите 7 смртни грева.
– Како успеа чедо да го направиш тоа?
– Бев многу ЗЛОБЕН и му ЗАВИДУВАВ на комшијата, затоа пополека и МРЗЛИВО извршив ПРЕЉУБА со жена му, а потоа се ПОЛАКОМИВ и му изедов сѐ што имаше во фрижидерот и НЕ ПОДЕЛИВ со никого.
– Ја заборави гордоста сине!
– Не оче, многу се гордеам со тоа!