Главната цел во животот на секој човек е да си најде сродна душа исто удрена како него, па така и гитаристот од видеото во продолжение

Се надмина самиот себе, во буквална смисла на зборот.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.