Го уапсиле затоа што си го шетал кучето…во воздух

Јутуберот од Делхи, Индија, наречен Гаурав Шарма, беше уапсен на 27 Мај, откако сними видео во кое му закачува балони со хемиум на мало куче.

На видеото, малото куче за кое се верува дека е во сопственост на Шарма, полека почнува да лебди во воздухот поради балоните кои се закачени за неговото ситно тело.

 

По објавувањето на видеото беше поднесена жалба против Јутуберот до полициската станица Малвија Нагар, што доведе до негово апсење.

Изгледа дека кучето не било повредено за време на инцидентот, но луѓето изразија загриженост дека животот на кучето е во опасност.

Шарма го избриша видеото од неговиот канал, но тоа се појави на други места и веќе е прегледано од милиони луѓе.

По скандалот, Шарма сними уште едно видео во кое се извинува за своите постапки и инсистира на тоа дека ги преземал „сите безбедносни мерки“ додека го изведувал трикот со своето куче.

 

Доколку сакате добра акција или пак забегани и жестоки случки само за најхрабрите читатели, тогаш посетете го каналот Жестоко. Предупредување: Содржините може да ве вознемират!