Google Earth додаде 1.000 нови воздушни фотографии од нашата планета и ова е доказ дека живееме во магично место

Google Earth штотуку даде бесплатен пристап за да истражите 1.000 локации на Земјата од удобноста на вашиот кревет. Колекцијата на Google Earth View со 2.500 пејзажи од целиот свет, со новите додатоци на галеријата докажува дека има многу повеќе на оваа планета од животните што живеат на неа.

Како дел од најголемото ажурирање на колекцијата „Google Earth View Collection“ опфатени се неверојатни места како вулкански региони, пејзажи од пустини и некои сцени толку вонземски, може да биде тешко дури и да го разработите она што го гледате. Фотографиите се оптимизирани за да одговараат на 4K екраните, донесувајќи некои од најоддалечените места на земјината топка во вашиот дом во зачудувачка резолуција.

„Како вид, ние имавме пристап до погледи од вселената во последните 50 години“, рече Гопал Шах, менаџер на производи за Google Earth во блог на Google. „Сепак, нешто кодирано во нас одамна се чини дека се буди кога ќе го видиме светот на оваа невидена скала. Моја надеж тогаш е дека овој смешен, мал проект – заедно со Google Earth како целина – нè тера да се грижиме подлабоко за овој чуден, но калеидоскопски убав свет.“