Група млади руски инженери направија дрон кој лета 300 километри и носи товар од 200 килограми

Дронот е развиен заради достава на пратки, може да пренесе товар од 200 килограми на растојание од 300 километри со едно полнење на батеријата. Со ваква моќност веројатно ќе завриши во рацете на руските воени инженери.