Гужва во градски автобус во Скопје (виц)

Со крајни сили одвај успеав да се качам во преполниот градски автобус во Скопје. Наеднаш кивнав и бришејќи се промрморив:
– Да ти се плукнам во патувањето во Кина! Што к*р барав таму баш сега!
Сега се возиме само двајцата – јас и расплаканиот шофер.