Хендикепиран човек победи на уличен натпревар во цврстина и издржливост во Москва

Запознајте го Димитриј. Од детството, тој има проблеми со нозете. На само 3 месеци тој ја направил првата операција. Како што стареел, следувале уште многу операции. Бидејќи Димитриј не можел целосно да оди со нозете, уште од рана возраст почнал да развива сила во рацете.