Херој заменик директор секојдневно пешачи по неколку километри за да достави храна за сиромашните деца

Зејн Паулс, која работи во западното основно училиште во Гримсби, Линколншир, доделува 75 ручеци секој ден откако премиерот на Велика Британија Борис Џонсон најави дека училиштата низ целата земја ќе се затворат на 20 март.

На 47-годишникот му се потребни околу 2 часа за да кружи околу квартот да ги остава пакетите пред вратата и да почека некој да ги земе додека тој е на безбедно растојание.

Заменик директорот кој е татко на три деца, вели дека претпочита своите доставувања да ги врши пеш, наместо со велосипед или автомобил, затоа што вели дека „не би било вредно да се стори тоа“. Тој вели дека ужива да запознава луѓе (на социјална дистанца) и секој ден да ги поздравува родителите или децата.

Зејн вели дека на почетокот на децата им било чудно да го видат нивниот заменик директор на нивниот тревник, но подоцна се навикнале на глетката.

Тој вели дека секој треба да даде свој придонес во ваков момент, а доставувањето ужинки и ручек до најзагрозените семејства е неговиот.