И полицајците заслужуваат добрина за својата работа

Во Кина на една раскрсница стојат полициски службеници и во еден момент застанува автомобил. Полицаецот тргна да го предупреди возачот дека не смее да паркира тука, но приказната доби пресврт.

Децата на човекот ги виделе полицајците и биле импресионирани како постојано се на жешкото сонце. Затоа човекот им донесе заштита која барем малку ќе им ја олесни работата.