И во кревет не си ништо особено (виц)

Семејна расправија на појадок. Мажот нервозен станува од масата:
– И во кревет не си ништо особено!
Жената завршува со појадокот и оди на работа. Доаѓа ручек време и мажот ѝ се јавува на телефон за да се извини, но таа долго време не му крева телефон. После неколку пропуштени повици:
– Зошто толку време не креваш? Што правиш?
– Бев на пауза со колегата… Добивав второ мислење…