Илинче, злато, ајде денес ти ќе водиш прес, интересно ќе биде

Само викај малку, зборувај јасно, и широко отворај ја устата. Може и како стихотворба за трето ако сакаш! Пресот достигнува кулминција после првата минута.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.