Илјадници луѓе традиционално се капеа во ладните води

Повеќе од 1.500 луѓе се впуштија во замрзнувачката студена вода за да пливаат голи во зори на краткоденица 2021 година додека пливаа во Тасманија. Температурата на воздухот на Лонг Бич во Хобарт беше само + 3 ° C, а температурата на водата околу + 13 ° C, но тоа не ги одврати ордите храбри пливачи да се соблечат и да влезат во водата.