Илон Маск вработува и не му е важно ако не сте завршиле средно училиште

Маск вработува во Тесла и може да аплицирате без оглед дали имате или не докторски студии, универзитетски студии или дури и диплома од средно училиште.

Компанијата за електрични автомобили, чиј сопственик и ко-основач е Илон Маск, бара некој да работи во областа на вештачката интелигенција за „Тесла автопилот“ за да помогне во развојот на „општо решение за целосно автономно возење“. Успешниот апликант би давал извештаи директно на Маск и ќе има редовна интеракција со сопственикот.

Маск го објави огласот на Твитер: „Придружи се на ВИ во Тесла! Давај извештаи директно на мене и ќе се среќаваме ќе комуницираме преку е-пошта / пораки речиси секој ден. Моите постапки, а не само зборовите, покажуваат колку критички гледам на (бенигна) ВИ. Tesla наскоро ќе има над еден милион поврзани возила ширум светот со сензори и пресметки потребни за автономно возење, што е нарачки со големина повеќе од сите други во комбинација, давајќи ви најдобра можна база на податоци за работа.“

Претприемачот продолжи да разговара за придобивките од улогата, вклучително и пристапот до „прилагодениот компјутер 146 TOPS-инспекција во возила“ и суперкомпјутерот за обука на Tesla „Доџо“, кој може да „процесира огромни количини на податоци за видео обука и ефикасно да работи со хиперспарентни низи со огромен број параметри, многу меморија и ултра-широкопојасен опсег помеѓу јадра.

Откако еден човек му коментирал дали за да се пријави за работното место треба да спреми „еден докторат набрзина“ Маск му одговорил: „Докторат дефинитивно не е потребен. Сè што е важно е длабоко разбирање на ВИ и можноста за спроведување на НН на начин што е всушност корисен (последната точка е она што е навистина тешко). Не ми е грижа дали дури сте завршиле и средно училиште.“