Илустраторка покажува што ги прави луѓето среќни за време на карантин

„Сакам да ги истакнам малку среќните и позитивни моменти во секојдневниот живот на луѓето во овие чудни и тешки периоди.“, вели илустраторката Ариела Аболафио. Таа ги прашува своите следбеници што ги прави среќни за време на карантинот, а потоа ги илустрира истите ситуации.

Проектот е наречен #Joinside затоа што сè уште можеме да најдеме радост кога остануваме дома и сме одговорни, но и затоа што ги здружуваме силите (скоро цел свет се однесува вака) и заедно ќе излеземе посилни од сето ова. Ариела вели дека таа ќе знае дека „мисијата ѝ е успешна“ ако успее да предизвика барем една насмевка на лицата на луѓето.

Експериментирање во кујната

Појадок и книга

Танцување со мајка ми

Изработка на накит и ручек

Реорганизирање на книгите

Прошетки во паркот

Уметност и рачна изработка

Пукање на старите балони

Јавување на баба ми преку видео повик

Вежбање и читање

Работа и фрлање поглед кон партнерот

Прошетка до брегот со кучето