Има агресивни и опасни мечки, но има и вакви мирни и педантни

За разлика од ловџиите на кои мечка им го демолирала џипот (клик тука), оваа мечка е сосема поинаква.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.