„Имам 47 години и изгледам подобро од било кога. Една вежба е особено „виновна“ за мојот изглед, како и храната која ја јадам секојдневно“

Белинда Нортон, фитнес тренер од Голд Коуст, вели дека трчањето има „повеќе здравствени и биомеханички придобивки“ од која било друга вежба во теретана.

 

 

 

47-годишниот професионалец за здравје и фитнес образование, рече дека возрасните често престануваат да трчаат поради неколку причини, вклучувајќи начин на размислување, непријатност или его.  Но, таа истакна дека оваа форма на кардио не треба да се игнорира и ги охрабри другите да трчаат редовно.

„Дали знаевте дека трчањето е механизам за преживување на телото? Тоа е нормална функција, но бидејќи човечката раса еволуираше, стана избор“, напиша таа на „Инстаграм“.

 

 

 

„Сакам да преживееш подолго. Живејте со мобилност. Сакам да ги видите вашите способности. Ве охрабрувам повторно да се научите да трчате. Денес е денот. Само напред!“

Белинда ги откри и деветте намирници кои ги јаде дневно за добро здравје и слаба, затегната фигура.

Пред да вежбате, важно е да го загреете долниот дел од телото со различни вежби за трчање фокусирани на нозете, стапалата, потколениците, колената, бутовите и колковите, што Белинда го покажа во видео на „Инстаграм“.

 

 

 

Супер фит мајката доби следбеници на социјалните мрежи бидејќи ги сподели нејзините тајни поврзани со здравјето. Минатата година таа рече дека е љубител на храна која се „чува во почвата и морето“ како лосос, моркови, кафеав ориз и брокула.

„Дали знаевте дека храната од почва и храната од морска вода имаат поголема содржина на минерали од кој било друг извор на храна?“ објави таа на „Инстаграм“.

Деветте намирници што треба да ги вклучите во вашата исхрана се риба, моркови, гранола, портокали, авокадо, зелена, салата, брокула, кафеав ориз и киноа.

Белинда јаде и по еден сиров цел морков и две краставици дневно. Кога ги јаде, таа не ги лупи или сече, туку ги мие и ги јаде цели.

 

 

„Целата органска храна од земјата го снабдува нашето тело со хранливи материи и минерали што ниеден друг производ не може да го направи“, рече Белинда.

„Тие се евтини и предизвикуваат совршено распределувања на енергијата“.

Белинда додаде дека влакната во морковите помагаат да се одржи нивото на шеќер во крвта под контрола, додека јадењето краставици го хидрира телото и води до здравствени придобивки, вклучувајќи „губење тежина, урамнотежена хидратација, регулација на варењето и намалување на нивото на шеќер во крвта“.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *