Индиските граничари облекуваат необични костими да исплашат еден сосема поинаков вид на „емигранти“

Неколку лукави индиски граничари успешно избркаа десетици мајмуни кои пречеле на границата откако се маскираа во мечки и тргнаа кон нив.

Индо-тибетската гранична полиција беше фатена на камера како на комичен, но ефективен начин се справува со напорните макаки мајмуни кои ја окупирале територијата. Иако на прв поглед изгледаат како горили сепак станува збор за костуми во облик на мечки.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.