Исповед на еден македонски пратеник (виц)

Еден македонски пратеник решил да отиде да се исповеда. И како што тоа се прави во православието, застанал лице в лице со отецот и му рекол:
– Се што имам украдов од народот. Си ги купив само дипломата и возачката дозвола.