Истанбулската мачка е љубител на класичната музика и никој не може да ја оттргне

Ниту публиката, ниту музичарите не очекуваа дека на овој концерт во Истамбул ќе имаат неочекуван гостин кој воедно ќе стане и ѕвезда на сцената. Таа вчер настапувал ЦРР Симфонискиот оркестар, кој очигледно ѝ е омилен на уличната мачка.

Токму кога помислија дека мачката се откажала, таа пријатно го изненади диригентот и остана во текот на целиот концерт, внимателно набљудувајќи ја публиката.