Италијанец договорил „забава за една ноќ“ со Хрватка, но останал без пари и за малку „без главата“

Полицијата во Хрватска уапси еден млад човек и девојка кои намамиле 18-годишен Италијанец на состанок во Загреб преку апликација за средба, каде што девојката требала да му обезбеди се*суални услуги. Но, она што требало да биде „забавна ноќ“ за Италијанецот се претворила во кошмар.

Загребската полиција ги товари 21-годишникот и 25-годишната девојка за грабеж и се сомнева дека девојката го контактирала Италијанецот на апликација за запознавање, откако претходно се договорила со нејзиниот пријател да го ограбат.

Девојчето се согласило со Италијанецот дека ќе му обезбеди се*суални услуги за парите, па младиот човек истата вечер дошол на договореното место, каде што го пречекал 21-годишник кој од него барал пари ставајќи му пиштол на стомакот.

Од страв за неговиот живот, Италијанецот му дал 1.300 куни (околу 10.500 денари), но 21-годишникот, заканувајќи се со пиштол, побарал повеќе, но побегнал кога случаен минувач налетал. Уапсените завршиле во притвор, додека посебен извештај бил доставен до надлежното државно правобранителство.

Полицијата утврдила и дека Италијанецот со порака ја известил 25-годишната девојка по пристигнувањето во договореното место за состанок во станбена зграда во улицата „Павленски пут“, но таа не одговорила, но 21-годишникот ѝ пришол на жртвата.

Доколку сакате добра акција или пак забегани и жестоки случки само за најхрабрите читатели, тогаш посетете го каналот Жестоко. Предупредување: Содржините може да ве вознемират!