Јапонски скулптор ги спојува животните со природата во неговите дела

Јагигура е талентиран јапонски скулптор и уметник. Специјализиран за керамичко моделирање уште од неговите студентски денови, многу од делата на уметникот се импресивни скулптури кои прикажуваат епски ѕверови од растителни мотиви. Иако меѓу нив сè уште има место за преслатки верверици, птици и зајаци.