Јогата во Русија е малку поразлична од традиционалната

Може да се каже дека оваа почесто се применува во пракса.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.