Југо со мотор од Ферари (виц)

Си го носи еден човек Југото на сервис и му вели на автомеханичарот:
– Сакам да му вградите турбо.
– Добро, 1000 денари.
– Сакам да му ставите и мотор од Ферари.
– Уште 1000 денари.
– 1000 денари?! Ти мене да не ме зафркаваш?
Мајсторот одговара:
– Ами ти прв почна!