Каде е третата плавуша? (виц)

Три другарки плавуши се договараат да одат на кафе, но доаѓаат само две:
– Каде е Цеце ма, нешто касни?!
– Уф ти не ли слушна? Цеце се удавила.
– Како така се удавила ма, па таа беше државна шампионка во пливање!!!
– Шампионка да ама отишла на море во Турција летово, се лизнала и паднала во морето, а таму имало знак „ЗАБРНЕТО ПЛИВАЊЕ!“