Каде што не може природата, може хирург: Како девојка од Виетнам од грдо пајче се претвори во лебед

Нгуен Туонг Ви е девојка од Виетнам која некогаш важела за „грда“, а сега е убавица. Девојката секогаш имала проблеми со самодовербата поради изгледот и била задевана на училиште, но нејзиниот живот се сменил откако на 17 години си фатила момче. Момчето тврдело дека ја сака таква како што е, но не сакало да ја запознае со своите пријатели. Откако на неговиот роденден таа се запознала со пријателите тие почнале да се шегуваат на негова сметка, затоа што си фатил „толку грда девојка“. Тие се разделиле, а после неколку месеци момчето се фатило со локалната убавица. Ова била последната капка за Нгуен и таа одлучила да ги моли своите родители за да оди под нож. По неколу операции и години девојката вели дека има доволно самодоверба и му е благодарна на поранешното момче што ја „поттикнало“ на овој чекор.

Бонус стрип: