Како би изгледале 15 Дизни принцези доколку беа суперхерои на Марвел

Кога ќе помислиме на прекрасните Дизни принцези со кои многу деца пораснаа иако имаат неверојатна убавина, добрина и интелигенција сепак на моменти не делуваат доволно „опасни“.

И дури и ако покажат одреден вид на храброст, тоа се разликува многу од силата на суперхероите од Марвел или DC. Затоа еве како би изгледале нежните принцези доколку беа суперхерои.

1. Тијана – Сторм

2. Ариел – Џин Греј од Х-Мен

3. Елса – Тор

4. Ана – Васп

5. Пепелашка – Wonder Woman

6. Снежана – Локи

7. Мерида – Хулк

8. Ванелопе вон Швец – Црна вдовица

9. Моана – Аквамен

10. Аурора (Заспаната убавица) – Капетан Америка

11. Мулан – Гамора

12. Јасмин – Бетмен

13. Покахонтас – Волверин

14. Рапунзел – Супермен

15. Бел – Ајронмен