Како да ги излупите варените јајца за неколку секунди само со едно нешто што го имате во кујната
Варените јајца се совршени за појадок – но пред да уживате во вашиот протеин, ве чека најтешкиот дел – лупењето. Често, тргнувањето на лушпата остава многу отпад и половина појадок во корпа. Но, сега постои трик со една состојка и предмет кој сите го имаме дома, што ја менува играта.

Фитнес тренерот Тома Едвардс ја откри едноставната тајна за вадење на лушпата од јајце за неколку секунди
Тома Едвардс, личен тренер, сподели со своите 5.500 следбеници на Инстаграм генијален метод со само пластичен сад и малку вода. Неговото видео почна со признание: „Навистина се срамам што ми требаа 34 години да го откријам ова…” Потоа покажа како става сварено јајце во пластичен сад со неколку капки вода.
Постапката е навистина лесна – ставете капак и протресете ја кутијата енергично само една секунда. Кога ќе го кренете капакот, ќе го најдете јајцето без лушпа, целосно излупено без никаков напор.
Свежите јајца најдобро реагираат на овој метод, што го прави лупењето уште поедноставно. Може дополнително да ја потчукнете лушпата низ јајцето пред да тргнете да тресете.
=

Jassum profesionalka za muski jajca!!! Gi goltam kako cresni…
Коментирај анонимно