Како да не му дадеш пари на овој уличен забавувач кој ги имитира минувачите

Да засмееш некој човек во вакво време не е лесна работа, а на забеганиов му успева.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.