Како да разликувате обична настинка, грип и можен коронавирус? Центарот за контрола на болести на САД ја објави ова шема за да знаете дали да барате помош од доктор!

Треска, кашлица и останување без здив се идентификуваат како круцијални симптоми кои сугерираат дека можеби сте заболеле од коронавирусот, според графикот на Центарот за контрола на болести на САД.

Коронавирусот, кој од полноќ заразил повеќе од 2.200 луѓе и предизвикал 50 смртни случаи во Соединетите држави, се манифестира со симптоми кои се многу слични на обичната настинка, грипот или алергиите, но се верува дека постојат неколку карактеристики по кои се разликува. Еве го графичкиот приказ на разликите помеѓу коронавирусот и полесните здравствени состојби.

Извор: Центарот за контрола на болести