Како да се дотераш за празнична прошетка? (виц)

Мажот и жената се спремаат да излезат да прошетаат во чаршија на велигден. Жената:
– Ти добар ли си??? Погледни само како си се дотерал!!! И зошто на едната нога си облекол чевел, а на другата сандала?!
– Е па вчера на Сител рекоа дека ќе биде сончево, а на Канал 5 дожд!