Како да се справиш со мимичар кој дошол да ти ја измие колата

Доброто со добро се враќа, така што наплатата е вредна за услугата која ја доби.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.