Како да зајакне македонската економија? (виц црн хумор)

Една идеја за економски раст на Македонија:
Со државни пари да ги испратиме буквално сите наши поличари да одат да преговараат за инвестиции во градот кој има 6 пати повеќе жители од Македонија, Вухан во Кина.