Како Дедо Мраз се подготвува за празниците?

Да не се чудите после од каде има енергија да го обиколи светот и на сите деца да им однесе подароци.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.