Како дете што може да те засрами, никој не може! (виц)

Рано наутро мајка патува со својата 5-годишна ќерка во градски автобус. Детенцето прашува:
– Мамо, тато уште ли го боли кулето?
Мајката целата се вцрвува од срам и одговара:
– Не, зошто мислиш така?
Веќе целиот автобус со внимание го слуша разговорот. А детенцето:
– Па сношти станав да пијам вода и видов како му го бацуваше, за да му помине!