Како е да се живее на -53 степени? Не ви треба чекан, затоа што шајки се коват со банана и тоа не е сѐ!

Жителите на северната руска република Јакутија се навикнати на термометрите да гледаат бројки како -50 и ќе ви покажат некои неочекувани моменти од животот на толку ниски температури.