Како едно ливче може да те спаси од казна?

Нема полицаец кој е спремен да ја тестира вистинитоста на она што го пишува на ливчето.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.