Како едноставната желба на сопругата го претвори мажот во познат океански фотограф

Океанот отсекогаш бил предмет на внимание на уметниците, веројатно поради неговата волшебна необјаснива сурова моќ.

Кларк Литл, сурфер и фотограф од Хаваи, сака да се исправи во центарот на моќните бранови за да ги фотографира неговите светски познати неверојатни фотографии. И што е уште поинтересно овие фотографии не би постоеле доколку не била неговата сопруга.

Кларк бил вљубен во океанот од мали нозе

Кларк е роден во 1968 година во Калифорнија, но по 2 години неговото семејство се преселило во Северниот брег на Оаху на Хаваи и тоа ја сменило неговата иднина. Во 20-тите години бил пионер на сурфање на брегот на Ваимеја и станал познат како вешт сурфер.

Желбата на неговата сопруга му го променила животот

Во 2007 година, сопругата на Кларк сакала да си купи слика од океанот и да ја стави во нивната спална соба. Тогаш Кларк сфатил дека тој самиот може да ѝ направи таква фотографија и купил водоотпорна камера, скокнал во океанот и почнал да фотографира.

Набргу потоа, уникатните фотографии на Кларк, почнале да патуваа во Европа и Азија

За само кратко време, фотографиите на Кларк Литл летаа низ целиот свет, вклучително и изложби во Јапонија, Канада, Бразил, Шпанија и низ САД.

Фотографиите на Кларк Литл често се снимени од уникатна и честопати опасна перспектива на бранови однатре, што не може да се спореди со фотографии направени од безбедноста на земјата.

Кларк е среќен што го најде својот вистински повик